“Antwerpse Havenpijl” te Merksem

In Merksem vond de 8ste en laatste topcompetitie plaats.  Een vlakke wedstrijd van 180 km verdeeld over 2 lussen van 45 en nog 8 lokale ronden.  Profel United selecteerde volgende renners; Boons, Broes, Debruyne, Hoefkens, Lehaen, Segers en Wouters Rutger.

Zoals het gewoon is in deze koers is het lang wachten op een ontsnapping.  Enkele keren was er een mooi groepje, ook eentje met Segers, die maximaal 15 seconden kregen.  Wanneer er aan de plaatselijke ronden begonnen moest worden, reden er 14 renners weg.  Zij pakten al snel anderhalve minuut op het peloton.  Op zo een 40 km van het einde pakte topsport Vlaanderen de kop in het peloton en zij zouden er voor zorgen dat het een massaspurt zou worden.  Deze werd gewonnen door Litouws kampioen Kruopis.

Langs Profel zijde was er een  40ste plaats voor Broes en een 46ste voor Debruyne terwijl Boons en Segers verder in de uitslag te vinden waren.  Hoefkens, die plat reed in de laatste 15km en mooi terugkwam, en Lehaen lieten het lopen na een breuk achteraan in het peloton.  Zij kwamen binnen op enkele minuten van het peloton.  Voor Wouters ging het een 40km van het einde te snel en kwam niet meer terug.  In het topcompetitie klassement was er een 10de plaats voor deze proef.  In het algemene klassement eindigen we op de 7de plaats, iets boven de doelstelling op het begin van het jaar (top 10).

De uitslag vind je hier, http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2015/U27TOPCOMEHavenpijlUitslag.pdf

Een van de laatste samenvattingen van het Motomediateam voor dit seizoen bekijken we hieronder.