Beker van Belgie te Rochefort

In Rochefort vond de 5de en zwaarste proef voor de Beker van België plaats.  Een proef waar Profel ieder jaar mooie herinneringen aan heeft.  Dit jaar mochten deze renners Profel vertegenwoordigen; Broekmans, Elen, Frankaert, Heylen en Vermeer.  Verhaegen was ook voorzien, maar hij moest in laatste instantie nog afmelden.

Al vroeg in de wedstrijd reed er groepje van 6 met Vermeer weg en eventjes later sloot er nog een groepje aan met Elen.  De kopgroep werkte goed samen en liep meer dan 2 minuten uit.  Dan sprongen er nog enkele weg uit het peloton met Frankaert en lokaal favoriet Giaux. Na een huzarenstukje sloten ook zijn aan met de kop van de koers.  Zo ontstond er een kopgroep van 14, de rest van het deelnemersveld mocht al vroeg een kruis maken over de eindzege.  In het slot reden er 3 renners weg uit de kopgroep, dit leken ook de sterkste te zijn.  De wedstrijd werd gewonnen door Marchand van Deerlijk Gaverzicht, voor Tooth en Sesseler.  Voor Profel was er een mooie 6de en 7de plaats voor Elen en Vermeer, Frankaert bekocht zijn superinspanning nog en werd leeggestreden 13de.  Het dagploegenklassement werd gewonnen door Profel.

Nog een mooie afsluiter nu het seizoen bijna op zijn einde loopt.  Al staan er dit weekend en volgende week nog wel enkele mooie interclubs op het programma waar we nog wat mogen verwachten van onze renners.  De volledige uitslag vind je hier, http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2015/BVB15ELITE&U23ROCHEFORTUITSLAG.pdf