Brussel-Opwijk

Afgelopen zondag kregen de renners hun eerste opdracht voor de kiezen.  In Opwijk moesten de renners 150 km afleggen door het Pajottenland.  Profel bracht het volgende 8-tal aan de start; Craeghs, Debruyne, Devalckeneer, Eyskens, Sinoy, Teugels, Van Gucht en Wynants.

Rond half koers was er in 2 schuifjes een kopgroep van 20 ontstaan, zonder een Profel renner.  Toen deze groep bijna 3 minuten nam, gaf de ploegleiding het sein om de kloof te dichten.  Nog enkele ploegen reden mee en brachten de kloof in een mum van tijd terug naar 1.30.  Een 6-tal waagde de sprong en reed meteen naar de kop van de koers.  Bij deze 6, Craeghs en Debruyne.  Deze 26 bleven voorruit en zouden spurten voor de zege.

De zege was voor Six van Color-Code, voor Van Hooydonck van BMC en Allegaert van EFC.  Debruyne plaatste zich op rang 10, terwijl Craeghs na enkele ontsnappingspogingen nog 23ste werd.  In het kleine peloton (50 renners) zaten ook nog Eyskens en Sinoy.  Dit was goed voor een 6-de plaats in het ploegenklassement.

Volgende week zondag is er de voorjaarsklassieker Brussel-Zepperen, supporters op post!