IC La Magne

Afgelopen zondag vond in Soumagne de loodzware interclub ‘La Magne’ plaats.  Profel bracht een sterke ploeg aan het vertrek met Broekmans, Elen, Frankaert, Smeyers, Teugels, Verhaegen en Vermeer.

Reeds in de 1ste ronde werd het kaf al van het koren gescheiden.  Na enkele ronden zou er een grote kopgroep zijn van een 30 renners, met Elen, Frankaert, Smeyers en Vermeer.  De andere jongens zaten nog in achtervolgende groep van 20 renners, zij zouden een ronde voor het einde afgevlagd worden maar werden allemaal geklasseerd tussen plaats 30 en 40.

In de laatste ronde sprongen Vermeer en Gerts (BMC) weg uit de kop van de koers.  Zij pakten al snel een minuut op de rest van de kop, die ook nog volledig uit elkaar gereden werd.  Vermeer moest wel zijn meerdere erkennen in Gerts en moest hem laten rijden, hij werd wel nog mooi 2de.  Ook nog een mooie klassering van Smeyers (9de), Frankaert (13de) en Elen (16de).  In het algemene ploegenklassement was er een 2de plaats.

De volledige uitslag kan je hier nalezen, http://www.federationcyclistewalloniebruxelles.be/classements/20150930_ROUTE_ELITES_ET_ESPOIRS_A_%20SOUMAGNE_GENERAL.pdf