Liedekerkse Pijl

Via een wild-card mocht Profel starten in de 3de manche voor de Beker van Belgie, een regelmatigheidscriterium dat 2 jaar geleden nog gewonnen werd door Profel.  Voor deze editie selecteerde Profel de volgende renners; Eyskens, Frankaert, Noels, Verhaegen, Vermeer en Wynants.

Na 2 ronden kwam er een kopgroep van 6 met een bedrijvige Noels.  Enkele rondes later werd deze kopgroep aangedikt tot 15, met ook Vermeer vooraan.  Een ronde later kwamen er in schijfjes nog 15 renners aansluiten zodat er een veel te grote kopgroep was en de samenwerking dan ook zoek was.  Op zo een 30 km van het einde was alles terug te herdoen en leek het een massaspurt te gaan worden.  In de laatste ronde glipte toch nog 6 renners weg en hielden stand.  Het verbrokkelde peloton kwam enkele tellen na de kopgroep over de streep.  Verhaegen werd 28ste en Vermeer 32ste.  De anderen, buiten Eyskens die pas terug uit blessure komt en zijn 1ste koers na enkele weken inactiviteit betwiste, kwamen verder in het peloton over de streep.  In het algemene ploegenklassement was er een 9de plaats.

Voor de uitslag mag je deze link openen, http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2015/BVB15ELITE&U23LIEDEKERKEUITSLAG.pdf

Een leuk verslag van Motomediateam vind je hier.