Romsee-Stavelot-Romsee

Naar jaarlijkse traditie wordt deze koers op dinsdag verreden, met de voorgaande jaren op de zondag vooraf nog de Ardense Pijl.  Sinds vorig jaar wordt de Ardense Pijl op een ander tijdstip gereden.  Slechts 16 ploegen, 100 renners, tekenden present voor deze mooie ardennenkoers.

De koers zat lang op slot, maar naar het einde toe was er toch een kopgroep van 12 renners die een vrijgeleide kreeg van het peloton en voor de eindzege zou strijden.  In deze kopgroep bevonden zich Smeyers en Frankaert, die ondanks de 4-daagse in Frankrijk toch nog fris genoeg bleken te zijn.  Op een moeilijk stuk reed Gaetan Bill van Veranda’s Willems weg van de rest en won.  De spurt voor de 2de plaats werd gewonnen door Smeyers, Frankaert eindigde op de 10de plaats.  De 3de man in de koers was Elen op de 32ste plaats.  Herremans, Wynants en Boons eindigde rond de 50ste plaats, Heylen bereikte de aankomst niet.

Voor profel was er ook een 3de plaats in het interclubklassement.  Op de webstek van de wedstrijd vind je de uitslag en meer info over deze wedstrijd

http://www.romsee-stavelot-romsee.be/