Ronde van Oost-Vlaanderen

Afgelopen week vond de ronde van Oost-Vlaanderen plaats.  Een toch wel unieke ronde, die enkel bestemd is voor U-23 renners.  Met 5 ritten in en rond het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen iets voor de massaspurters. Profel United bracht volgende renners aan de start; Boons, Broes, Debruyne, Desair, Hoefkens en Lehaen.

De 1ste rit was in Adegem en ging over 150 km.  Het werd een zeer snelle wedstrijddag met veel ontsnappingen die meestal niet ver droegen.  Op zo een 40km van het einde ontstond er een kopgroep van 16 renners, zonder Profel element.  De kopgroep bleef uit de greep van het peloton en bleef een kleine minuut voor.  De renners in de kopgroep zouden uitmaken wie de eindwinst op zak ging steken, aangezien de andere ritten allemaal op een massaspurt zouden eindigen.  De rit werd gewonnen door Franklin Six, het neefje van wijlen Frank Vandenbroucke.  De Profel renners bolden binnen in de buik van het peloton.

Rit 2 in Sinaai eindigde dus ook op een massasprint.  Die werd gewonnen door Delmotte, Profel speelde niet mee in de uitslag al werden Broes en Debruyne wel opgehouden door een massale valpartij.

Rit 3 in Haasdonk werd een kolfje naar de hand voor Menten van Lotto U23.  Debruyne kon zich nu wel bij de eerste 30 plaatsen en werd 28ste.  Ook hier werden weer enkele renners, waaronder Lehaen, opgehouden door een valpartij.

Rit 4 in Bottelare was een iets zwaardere etappe, die ook bijna een massaspurt zag.  Een kopgroep van 11 zonder Profel renner, reed lange tijd voorop en hield nog net stand voor een aanstormend peloton.  De rit werd gewonnen door de Brit Leigh terwijl Lehaen eerste Profel renner werd op rang 38, 11 seconden na de winnaar.

De laatste rit in Massemen werd ook een massaspurt.  Die werd gewonnen door Wouters van Lotto U23.  Lehaen en Debruyne plaatsten zich op rang 27 en 34.  Het eindklassement werd gewonnen door Franklin Six voor Van Gompel en Haemels.  Langs Profel zijde was er een 69ste voor Lehaen en een 75ste voor Debruyne.  De anderen bevonden zich allen rond plaats 100.  In het ploegenklassement beklede Profel de 23ste plaats.

 

Voor een blik op de officiële wedstrijdpagina mag je naar deze link doorklikken, http://www.rvov.be/openingspagina.html