Ronde van Vlaams-Brabant

Afgelopen week vond de ronde van Vlaams-Brabant plaats.  Een rondje dat ideaal is voor krachtpatsers en sprinters, verdeeld over 5 ritten van ongeveer 150km.  Voor Profel kwamen de volgende renners aan de start; Broes,Debruyne, Herremans, Lehaen,Verhaegen en Wouters.

De 1ste rit was Rillaar-Rillaar.  Een licht heuvelachtige rit door het Hageland.  In schijfjes ontstond er een grote kopgroep van 40 renners met Broes, Verhaegen en Wouters voor Profel.  Op het einde reden er nog 4 renners weg en zij kwamen een half minuutje voor de grote kopgroep binnen.  Verhaegen werd 17de, Broes en Wouters 27ste en 28ste.  De overige 3 kwamen binnen in het peloton op 1m30sec van de kop.

De 2de rit Leefdaal-Leefdaal was al een iets pittigere rit met enkele stevige kuitenbijters.  Ondanks het zware parcours en aanvallen van Verhaegen en Debruyne werd het toch een massaspurt.  De Profel-renners plaatsten zich in de buik van het peloton, enkel Herremans had een mindere dag en kwam binnen met een pelotonnetje op 3min van het grote peloton.

De 3de rit, een tijdrit van 9km in Gooik, werd een zeer snelle tijdrit.  De winnaar, crosser Rob Peeters, behaalde een gemiddelde van meer dan 50km/uur.  De Profel renners bleven in de buurt van elkaar op ongeveer 40 sec van de winnaar.  Een mooie zaak voor het algemene klassement waarin alles nog mogelijk was.

De 4de rit in Ottenburg was de koninginnenrit.  Dankzij het gure weer kreeg deze etappe nog een extra stukje pigment.  Het werd een harde koers, waardoor er een kopgroep van 35 renners ontstond, met enkel Wouters die mee was in de kop van de koers.  Uit het peloton kon nog een groepje van  15 renners ontsnappen met de resterende Profel-renners (Broes en Herremans gaven er de brui aan) maar kwamen te laat om de aansluiting te maken met de kop van de koers.  Wouters werd 30ste op 2min van de winnaar.  De andere reden voor plaats 40 op 5min van de winnaar.

De 5de rit in Merchtem werd zoals ieder jaar een massaspurt.  Deze rit werd gewonnen door Tim Merlier van Vastgoed terwijl Debruyne en Verhaegen zich op plaats 18 en 21 wisten te plaatsen.  Het eindklassement kwam op naam van good old Sven Nys voor Merlier en De Gendt.  De 1ste Profel renner is Wouters en die vinden we terug op plaats 30, Verhaegen (35ste), Debruyne (37ste) en Lehaen die 42 ste werd.  In het algemene ploegenklassement was er een 6de plaats.

Voor een overzicht van de ronde, inclusief uitslagen, kan je terecht op deze site; http://www.rondevanvlaamsbrabant.be/index.php/home