Topcompetitie Erpe-Mere

Afgelopen zondag stond de voorlaatste topcompetitie op het programma.  Deze etappe was een kopie van de vorige topcompetitie in Zottegem.  Dat betekende weer veel klauterwerk en kasseigedokker in de Vlaamse Ardennen.  De ploegleiding selecteerde de volgende renners.  Broekmans, Broes, Debruyne, Hoefkens, Reynvoet, Smeyers en Verhaegen.

Het zwaartepunt van de koers was van km 55 tot 105, met veel hellingen en kasseistroken.  De vroege kopgroep van 10 mocht meer dan 5 minuten nemen.  In het peloton sloeg de vlam pas in de pan in de bovenvermelde zone.  Het peloton brak in stukken en een zeer attente Reynvoet en Broes waren beiden mee.  Na de zone van de waarheid kwamen nog een 60 renners in aanmerking voor de zege.  Uit het peloton maakten nog enkele renners, waaronder Belgisch kampioen Van Hecke, de oversteek naar de verbrokkelde kopgroep.  De zege was uiteindelijk voor Steels van Topsport Vlaanderen, voor Claeys en Van Hecke. Het peloton mocht anderhalve minuut later voor de 8ste plaats spurten.

Reynvoet zag zijn prima wedstrijd bekroont met een 20ste plaats, terwijl Broes als 49ste over de streep kwam.  Slechts 8 ploegen voor de topcompetitie hadden renners aan de streep. In het ploegenklassement was er een 7de plaats voor Profel, net als in het algemene klassement.  De volgende proef, de ‘Antwerpse Havenpijl’ zal het pleit beslechten voor Profel.  Naar alle waarschijnlijkheid zal het ergens tussen plaats 5 en 8 gaan zijn voor Profel, boven de verwachtingen voor dit 1ste jaar Topcompetitie.

De uitslag mag je hier bekijken, http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2015/U27TOPCOMErpeMereUitslag.pdf

Het uitgebreide verslag gedraaid door Motomediateam mag je hier bekijken